daan van doorn

Portretschilder Daan van Doorn heeft een persoonlijk handschrift binnen het palet van de portretschilderkunst. Zijn schilderijen zijn ontegenzeglijk eigentijds en authentiek. Van Doorn laat de mens achter het gezicht zien: de diepte van de persoon. Zijn werken zijn karakteriserend en vertegenwoordigen een subtiele psychologische kijk op de mens. Uiterlijke en innerlijke schoonheid vermengen zich op het doek tot een indringend geheel.

Het geschilderde portret is een waardevolle toevoeging op de heersende digitale beeldcultuur. Een goed portret is niet alleen een treffende gelijkenis, maar bovenal een groots kunstwerk dat blijft boeien dankzij compositie en kleurgebruik.

Daan van Doorn heeft binnen de figuratieve schilderkunst een eigen expressie ontwikkeld. Hij maakt gebruik van natuurlijke pigmenten en aardetinten. Door de lagen heen is te zien hoe zijn schilderijen tot stand zijn gekomen. De krijtschets en de onderschildering blijven zichtbaar. De uitgesproken stijl van Daan van Doorn heeft geleid tot opdrachten in binnen- en buitenland. Zowel verzamelaars van moderne als van klassieke kunst weten Van Doorn te waarderen. Kroon op zijn werk is het schilderij van H.M. Koningin Beatrix en Minister President Balkenende .

www.daanvandoorn.com           

 

 

Klik op de foto's hieronder om meer informatie over een werk te krijgen. Wijzig valuta: | £ | $

  Stier
  4.950,00 €
  Gerard Reve
  2.990,00 €
  Remco Campert
  950,00 €
  Herman Brood
  2.490,00 €
coach Black Fridaynorth face Black Fridayuggs Black Friday
webdesign JMA